ORIGAMI 

Mostrant 1 - 11 de 11 elements

Què és l'origami i d'on procedeix?

Quin és el significat de la paraula origami? L'origen de la paraula procedeix del japonès "ori" (doblegar) i "gami" (paper). L'origami és l'art de fer plegats de paper sense utilitzar eines, només les mans, per tal d'aconseguir figures i formes diverses. Té el seu origen durant els anys 60, al Japó i ha sofert moltes variacions des de llavors. En els inicis, l'origami es practicava amb el paper i, amb els anys, s'han popularitzat noves tècniques entre les associacions que existeixen al voltant de tot el món.

La base de l'origami és la forma inicial quadrada o rectangular. Poden derivar figures molt complexes o extremadament senzilles. La idea és reproduir nostre voltant: la flora i la fauna, la vida a la ciutat, la quotidianitat, la mitologia, escultures, formes diverses que adopta el món. Els estudiosos de l'origami consideren que la incorporació de les matemàtiques ha adquirit força en els últims 30 anys. A més, la tecnologia, a partir dels anys 90, ha permès realitzar optimitzacions en la utilització del paper i noves bases per aconseguir figures tan complexes com, per exemple, ¡els insectes! Origami, kusudama i kirigami són tres estils per treballar el paper. Tot i que són tècniques perfectament diferents, usualment s'usa la paraula origami per referir-se a totes elles.

L'origami és considerat, en la cultura japonesa, un art educatiu i té una gran càrrega cultural i emocional.

Beneficis de l'origami

L'origami té moltes qualitats educatives essencials per a la ment humana. Els que practiquen aquest art exerciten la seva concentració. L'origami repta la destresa manual i mental, el que comporta a un enfortiment de l'autoestima a través de la creació. Aquesta pràctica ajuda a desenvolupar la coordinació, la creativitat i la imaginació i, els investigadors, afegeixen que ajuda a desenvolupar conceptes matemàtics i espacials.

Origami per a nens

L'origami és aconsellable per als nens. Manté la seva ment activa, ajuda a desenvolupar la seva intel·ligència, la concentració i la memòria. Cal posar en relleu que aquesta pràctica ajuda al desenvolupament de la motricitat. Un nen que comença una activitat com l'origami des d'edat primerenca, és probable que assoleixi una maduresa cerebral major i un desenvolupament intel·lectual superior. L'origami permet als nens un desenvolupament personal més efectiu, enfortint la seva autoestima, la concentració, la consecució d'objectius i la força de voluntat per assolir-los. Aquesta activitat els permet realitzar figures només amb paper, reptant les seves habilitats manuals de forma tranquil·la, neta i relaxada, fent-los sentir hàbils i potenciant la seguretat en si mateixos amb les seves creacions.

Materials per fer origami a Barcelona

Amb els productes de paper que oferim per crear figures mitjançant la tècnica d'origami, nens i adults podran decorar amb diferents colors i il·lustracions seves figures per fer flors, decorar paquets de regal, fer un centre de taula, fer targetes d'invitació o simplement doblegar tovallons a la teva festa, tot d'una forma d'allò més bonica i original. Anima't a crear amb origami!